nihonkichigai tj. lud za Japanom

26.02.2008., utorak

ZAGREB DOX - japanska retrospektiva


Srijeda,27.veljače,TEATAR &TD,16-18 h

Sasvim privatni Eros: Ljubavna pjesma 1974. / Gokushiteki erosu: Renka 1974.

Image Hosted by ImageShack.us


Japan, 1974.
trajanje:98',crno-bijeli,16mm

režija:Hara Kazuo
fotografija:Hara Kazuo
montaža:Nabeshima Jun
glazba:Kato Tokiko
producent:Kobayashi Sachiko
produkcija:Shisso Productions

kontakt i prodaja:Shisso Productions
1-15-16-202 Shinjuku, Shinjuku-ku, Tokyo 160-0022 JAPAN
Phone: +81-3-3350-7812
Fax: +81-3-3350-7834
E-mail : info@shisso.com

Ovo je drugo djelo Hare Kazua, koji je ostavio značajan trag sedamdesetih i osamdesetih godina. Takeda Miyuki, Harina bivša ljubav, uputila se sa svojom djecom na Okinawu. Privučen njezinim pismima, Hara dolazi za njom i prati njezin način života. Takeda živi sa svojom prijateljicom, koja na koncu odlazi zbog Harine nazočnosti. Kamera zatim prati Takedin život nakon tog trenutka, bilježeći njezinu vezu s američkim vojnikom, Afroamerikancem, njezin bijeg s Okinawe i rođenje djeteta iz te mješovite veze. S druge strane, film prati i vezu između Hare, koji snima, i Kobayashi Sachiko, njegove asistentice i producentice, sve do rođenja njihovog djeteta. Ovdje autor postaje predmetom svojeg filma.

o redatelju:

Hara Kazuo rođen je u Yamaguchiju 1945. godine. Upisao je snimateljsku školu u Tokiju, ali ju je napustio. Godine 1972. snimio je svoj prvijenac ‘Good-bye CP'. Dvije godine kasnije, snimio je 'Extreme Private Eros: Love Song 1974.' Njegov film 'The Emperor's Naked Army Marches On' (1987.) osvojio je nagradu Caligari na Berlinskom filmskom festivalu 1987., kao i Grand Prix na Cinéma du Réel. Njegovo zadnje ostvarenje je 'A Dedicated Life' iz 1994. godine. Od 1995. godine, Hara vodi Cinema Juku. Trenutačno radi na svojem prvom igranom filmu.

- 23:19 - komento o nokoshite kudasai (4) - Isprintaj - #

25.02.2008., ponedjeljak

ZAGREB DOX - japanska retrospektiva

Utorak,26.veljače,TEATAR &TD,16-18 h

Ljeto u Nariti / Sanrizuka no natsu

Image Hosted by ImageShack.us


Japan,1968.
trajanje:108',crno-bijeli,16mm

režija:Ogawa Shinsuke
fotografija:Otsu Koshiro, Tamura Masaki
glazba:Beethoven’s 9th Symphony, Hayashi Hikaru
producenti:Kobayashi Hideko, Fuseya Hiroo
produkcija:Ogawa Production
kontakt i prodaja:The Film School of Tokyo
Katakura Bldg. 1fl, 3-1-2 Kyobashi, Chuo-ku, Tokyo 104-0031 JAPAN
Phone: +81-3-5205-3565ý
Fax: +81-3-5205-3566

1968. - godina studentskog i radničkog bunta protiv vlasti širom svijeta. Stanovnici sela Sanrizuka pobunili su se protiv gradnje nove međunarodne tokijske zračne luke Narita u njihovoj blizini, jer je odluka donesena bez imalo brige za njihove potrebe. Ovo je prvi film iz serije na temu zračne luke Narita koju je snimila kuća Ogawa Productions. Ta serija od sedam filmova bit će dovršena osam godina kasnije. U toj je seriji Ogawa uveo svoju metodu življenja među likovima o kojima snima film. Kamera prati naoružane i odlučne mlade buntovnike kako kreću u sukob s policijom.

o redatelju:

Ogawa Shinsuke rođen je u Tokiju 1936. godine. Od 1960. radi kao pomoćnik redatelja u Iwanami Productions i sudjeluje u 'Ao no Kai' s Higashijem Yoichijem, Iwasom Hisayom, Kurokijem Kazuom i Tsuchimotom Noriakijem. Godine 1964. postaje slobodni filmaš i počinje započinje s nezavisnim produkcijama. Prvi od tih filmova su mu 'Sea of Youth' (1966.) i 'A Report from Haneda' (1967). Godine 1968. osniva Ogawa Productions. Dok producira seriju Sanrizuka, živi u istoimenom selu. Nastavlja snimati filmove sa stajališta seljaka. Godine 1974. seli u Magino u Kaminoyama City u prefekturi Yamagata i ondje snima 'A Japanese Village-Furuyashikimura' (1982.) i 'Magino Village - A Tale'. Za to vrijeme uzgaja rižu i promatra život na selu. Umro je 7. veljače 1992. godine.

- 00:01 - komento o nokoshite kudasai (2) - Isprintaj - #

24.02.2008., nedjelja

ZAGREB DOX - Francuski filmovi o Japanu


Srijeda,27.veljače,KINO DVORANA STUDENTSKOG CENTRA,14-16 h i
Čevrtak,28.veljače,DVORANA MM,20-22 h,besplatno i bez hrvatskog prijevoda

Rock 'n Tokyo

Image Hosted by ImageShack.us


Francuska,2007.
tajanje:90', boja,video

režija:Pamela Valente
scenarij:Pamela Valente
fotografija:Asako Furukata
montaža:Erasmo di Fonzo
glazba:Eric Breia
producent:Pamela Valente

Japanci vole i razumiju rock, glazbu i način života koji su otkrili tijekom američke okupacije nakon Drugog svjetskog rata. Iako japansko društvo još uvijek propovijeda ujednačenost i red, u njemu postoji i važan podzemni svijet gdje ljudi žive slobodnije. To je Tokio show u filmu Pamele Valente. Pratimo četiri rock sastava: Guitar Wolf (tri privlačna mladića u crnoj koži i sunčanim naočalama, pjevač/gitarist demonske pojave, garažni rock glasniji i intenzivniji od bilo čega drugog i - prilično iznenađujuće - ugovor s velikom diskografskom kućom), The 5678s (rockabilly kraljice s divljom elegancijom iz pedesetih koje su osvojile svijet scenom za pamćenje iz Tarantinovog Kill Billa), Jet Boys (koje vodi ekstremni, ludi, nezaustavljivi egzibicionist u ulozi pjevača i gitarista) te Nine (mladići koji vjeruju da je moguće uspjeti u glazbi). Film govori o njihovoj glazbi, ali i o njihovom načinu života, njihovu stilu koji je u potpunosti vjeran rock'n'rollu, kao i o lutanjima nevjerojatnim gradom po imenu Tokio.
Rock 'n Tokyo

o redateljici:

Pamela Valente je video umjetnica, novinarka i redateljica francusko-brazilskog podrijekla. Nakon višegodišnjeg života u Parizu seli u Tokio, koji ju je i inspirirao na ovaj dokumentarni film. Koliko ju je oduševila japanska kultura i bogati underground život, govori i informacija da trenutno radi na svom drugom filmu - dokumentarcu o japanskim tetovažama.

----------------------------------------------------

Utorak,26.veljače,TEATAR &TD,18-20 h
Subota,1.ožujak,DVORANA MM,12-14 h,besplatno i bez hrvatskog prijevoda

Mladi yakuza / Young Yakuza

Image Hosted by ImageShack.us


Francuska, 2007.,
tajanje:90',boja,35mm

režija:Jean-Pierre Limosin
scenarij:Jean-Pierre Limosin
fotografija:Céline Bozon, Julien Hirsch
montaža:Tina Baz
glazba:RGM Band
producenti:Thierry Garrel, Hengameh Panahi
produkcija:ARTE France, Celluloid Dreams

Riječ yakuza doslovce znači «osam-devet-tri» i prvobitno joj je značenje bilo vezano uz kockanje. Danas je, međutim, poprimila druge konotacije. U Japanu ima preko 86.000 tzv. yakuza, koji su članovi konzorcija koji predstavljaju paravan za mafiju. Na čelu yakuza nalaze se šefovi-diktatori koji djeluju u svijetu koji ima svoja vlastita pravila. U suvremenom Japanu teško je pronaći dovoljno ponizne i pouzdane sljedbenike kojima bi se mogao dozvoliti pristup u klan nakon jednogodišnjeg 'stažiranja'. Film Young Yakuza prati jednog od njih, 20-godišnjeg Naokija, koji stažira u jednom od vodećih konzorcija - klanu Kumagai u tokijskom okrugu Shinagawa. Tu izuzetno hijerarhijsku organizaciju koju vodi naoko hladnokrvni mafijaški boss, francuski redatelj Limosin prikazije iz Naokijeve perspektive. Limosin isprepliće Naokijeva iskustva s intermezzima suvremene reperske glazbe, no nije u mogućnosti doznati nešto o nezakonitim poslovima konzorcija - njegovi japanski prethodnici koji su to pokušali, ubijeni su. Bez obzira na to, detaljni portreti Naokija, koji nakon nekog vremena odustaje, i njegovog 'kolege' koji završava u zatvoru, jasno daju do znanja kakav je to paralelni svijet koji vreba ispod zakonite površine.

o redatelju:

Jean-Pierre Limosin francuski je redatelj, glumac, scenarist i montažer. Krajem sedamdesetih godina upoznao je Alaina Bergalu, tada kritičara u Cahiers du cinéma. Zajedno su osnovali studio za fotografiju i video filmove. Godine 1983. zajedno su režirali film Faux Fuyants. Limosin je nastavio režirati igrane filmove (Gardien de nuit 1986. i The Other Night 1988.), da bi se devedesetih godina orijentirao na dokumentarce, prvenstveno na seriju Cinéma de notre temps. Godine 2002. režirao je igrani film Novo, s Annom Mouglalis i Eduardom Noriegom u glavnim ulogama.

- 22:06 - komento o nokoshite kudasai (1) - Isprintaj - #

23.02.2008., subota

ZAGREB DOX


Image Hosted by ImageShack.us


Od 25. veljače do 2. ožujka u Studentskom Centru,Savska 25 u Zagrebu odvijat
će se Međunarodni festival dokumentarnog filma - ZAGREB DOX
U sklopu festivala održat će se japanska retrospektiva.Također prikazat će se
nekoliko dokumentarnih filmova drugih zemalja koji se bave temama vezanim za
Japan.Japanska retrospektiva održavat će se u dvorani TEATAR &TD od 16 do
18 sati svaki dan.Pokušat ću najaviti sve japanske filmove i filmove o Japanu
unatoč dosta konfuznom prikazu programa.
Prepustimo riječ znalcima:

Japan - Zemlja izlazećeg dokumentarca

Specijalni program japanskih dokumentaraca po izboru Fujiko Asano, selektorice festivala u Yamagati, uključuje radove iz vremena neposredno nakon Drugog svjetskog rata pa do današnjih dana, predstavljajući najvažnije filmove svakog razdoblja i radove značajnih redatelja.

Sponzorirani dokumentarci imali su svoj vrhunac u Japanu 1970. godine, za vrijeme Svjetske izložbe u Osaki. Na tom valu PR filmova plivao je i po mnogima najznačajniji japanski dokumentarist svih vremena,Tsuchimoto Noriaki. Noriakijev debut koji je snimio u 35. godini 'An Engineer's Assistant' (1963.) o frenetičnom danu u životu pomoćnika vlakovođe superbrzog vlaka, otvorit će u ponedjeljak, 25. veljače retrospektivu japanskih dokumentarnih filmova.

Noriaki će u retrospektivi biti predstavljen još jednim filmom - 'Document: On the Road' (1964.), svjedočenjem o Tokiju iz očiju jednog taksista. Njegova nezavisna serija od 15 filmova snimljenih na temu žrtava 'bolesti Minamata', izazvane ispuštanjem žive u priobalne vode oko ribarskog mjesta i serijal 'Sanrizuka' autora Ogawe Shinsukea bili su uzor mnogim generacijama japanskih dokumentarista.
Shinsuke je osnivač nezavisne produkcijske kuće najpoznatije po velikom broju kontrakulturnih dokumentaraca na temu političkih protesta u Japanu 60-ih, pogotovo onih koji su buknuli zbog izgradnje tokijske zračne luke Narita. 'Summer In Narita', koji se u Teatru &TD vrti u utorak, prvi je iz serije od sedam Ogawinih filmova na tu temu.

Sasvim drukčiji dokumentarizam prisutan je u filmovima Hare Kazua koji je postao iznimno značajan 70-ih i 80-ih, vremenu u kojem Japan prelazi iz društva masovne potrošnje ka društvu orijentiranom individualnom potrošaču. Njegov prvi dokumentarac 'Goodbye CP' šokirao je publiku otvorenim portretom hendikepiranih pojedinaca, a samo dvije godine kasnije 'autodoxom' 'Extreme Private Eros: Love Song 1974' o ljubavnom trokutu i s dotad neviđenim prizorima iz rađaonice postaje temom brojnih rasprava u Japanu.

U japanskoj retrospektivi bit će prikazan i 'Living on the River Agano' u režiji Sato Makota, koji je tri godine živio pokraj živom zagađene rijeke Agano, te 'A2' Morija Tatsuye, jednog od najtalentiranijih živućih nezavisnih dokumentarista. Mori je snimio više od 40 TV dokumentaraca i reportaža o temama kao što su cenzura u glazbi, hrvanje patuljaka i vidovnjaci, no kontroverzni filmovi 'A' i 'A2' u kojima portretira sljedbenike budističke sekte Aum donijeli su mu, kaže, samo nevolje.

Retrospektiva uključuje i tri dokumentarca najcjenjenije japanske dokumentarstice Naomi Kawase koja je 1997., u dobi od devetnaest godina, postala najmlađa dobitnica nagrade za najbolji debut u Cannesu.


Ponedjeljak,25. veljače,TEATAR &TD,od 16 do 18

Japanska retropsektiva

Japansku retrospektivu otvorit će dva filma redatelja Tsuchimota Noriakija.
Prvi film je "Vlakovođin pomoćnik" dok se drugi zove "Na cesti:Svjedočanstvo."

Vlakovođin pomoćnik / Aru kikanjoshi

Image Hosted by ImageShack.us


Japan,1963.,
trajanje filma:37’,boja,35mm

režija:Tsuchimoto Noriaki
scenarij:Tsuchimoto Noriaki
fotografija:Negishi Sakae
glazba:Miki Minoru
producent:Oguchi Teizo
produkcija:Iwanami Productions

o filmu:
Godine 1962., promet na nacionalnim željeznicama postao je gust zbog povećanog prijevoza materijala za potrebe Olimpijskih igara i zbog uvođenja superbrzog vlaka Shinkansen. Rokovi za izvođenje radova bili su kratki. Te godine, 2. svibnja, došlo je do nesreće kod Mikawashima. Kako bi izbrisala loš dojam zbog nesreće, uprava Japanskih nacionalnih željeznica dala je snimiti film o sigurnosti željeznica. Film govori o jednom danu u životu pomoćnika vlakovođe.

Na cesti: Svjedočanstvo / Document Rojo

Image Hosted by ImageShack.us


Japan, 1964.
trajanje filma:54',crno-bijeli,35mm

režija:Tsuchimoto Noriaki
scenarij:Kusunoki Tokuo
fotografija:Suzuki Tatsuo
glazba:Miki Minoru
producenti:Makino Masami, Kurahashi Kiyoshi, Marumo Takashi
produkcija:Toyo Cinema

o filmu:
Tokio, godine 1963. Gospodarski rast je u punom zamahu i gradi se punom brzinom. Ovo je svjedočenje o gradu viđeno očima jednog taksista.

o redatelju:

Image Hosted by ImageShack.us

Image Hosted by ImageShack.us

Tsuchimoto Noriaki smatra se jednom od vodećih figura u povijesti japanskog dokumentarnog filma. Rođen je 1928. godine u prefekturi Gifu, a odrastao u Nagoyi. U Tokio je doselio 1938. godine. Diplomirao je pravo na Sveučilištu Waseda 1949. godine. U produkcijskoj kući Iwanami Film Productions počeo je raditi 1956. godine kao vanjski suradnik. Snimao je obrazovne i public-relations dokumentarce. No, ubrzo je odlučio postati slobodni filmaš. Tsuchimoto je najpoznatiji po seriji od preko 15 filmova snimljenih u posljednjih 40 godina na temu žrtava 'bolesti Minamata', izazvane ispuštanjem žive u priobalne vode oko ribarskog mjesta Minamata. Drugi značajniji radovi uključuju ‘'Pre-History of the Partisans' (1969.) i 'A Scrapbook about Nuclear Power Plants' (1982.), kolaž-film načinjen isključivo od izrezaka iz novina.

Born in 1928 in Gifu Prefecture and moved to Tokyo in his third year of grade school. In 1946, he entered Waseda University and joined the Communist Party. In 1952, aiming bring about armed revolt, he went as a member of Mountain Village Underground Activists to Mt. Ogawa but got arrested. He joined the Japan/China Friendship Society in 1954. Through the introduction of his neighbor, Yoshino Seiji, a member of the board at Iwanami Productions, he entered the company in 1956, but turned freelance in 1957 and worked mainly on Hani Susumu’s films. In 1961, he helped establish the “Ao no Kai” with members of the production and technical staff. Initially producing television documentaries, his maiden effort as a director was An Engineer’s Assistant (“Aru kikan joshi”, 1962). After that he did Document: On the Road (“Dokyumento rojo”, 1963) and Chua Swee Lin, Exchange Student (“Ryugakusei Chua Sui Riwn”, 1965), opening up his own documentary world. His Pre-Partisan (“Paruchizan zenshi”, 1969) for Ogawa Productions faced the end of the student movement, and with Minamata: The Victims and Their World (“Minamata: Kanjasan to sono sekai”, 1971), he made the first in a long series of films dealing with Minamata. Works like his Afghan Spring (“Yomigaeru karezu”, 1989 screened at YIDFF '89) continued to make statements on behalf of the weak. For an exhibition called the “Minamata-Tokyo Exhibition”, he spent a year in Minamata collecting the photographs of deceased victims, which record was compiled in his most recent video, Minamata Diary -- Visiting Resurrected Souls (2004). He has also self-produced videos Traces -- The Kabul Museum 1988 (2003), a precious record of the Afghanistan museum that was later destroyed in the war. Another Afghanistan -- Kabul Diary 1985 (2003) also is recompiled from his footage from 1985. His recent publications include Nevertheless, Okhotsk Sea of Fate (Kage Shobo).

* filmovi Tsuchimoto Noriakija

** ZAGREB DOX

- 21:12 - komento o nokoshite kudasai (2) - Isprintaj - #

22.02.2008., petak

Američki vojnici opet siluju na Okinawi !

Image Hosted by ImageShack.us


Pripadnici okupatorske američke vojske opet su pokazali svoje pravo demokrat-
sko lice kao nebrojeno puta u povijesti.
Japanski istražitelji istražuju novu prijavu za seksualno zlostavljanje vezano uz
američku vojsku, javlja CNN.Istražitelji se bave optužbama prema kojima je am.
vojnik,na otoku Okinawi,silovao ženu s Filipina.

Image Hosted by ImageShack.us

gore,američke baze na Okinawi

Prošlog je tjedna policija pritvorila američkog marinca zbog silovanja 14-godi-
šnjakinje na Okinawi koje je izazvalo zgražanje i osudu diljem Japana.
Nije odmah bilo jasno je li osumnjičeni u drugom slučaju vojnik ili civilni zaposlenik
u vojnoj bazi na jugu Japana.
U prvom je slučaju policija pritvorila 38-godišnjeg Tyronea Luthera Hadnotta.
Premijer Yasuo Fukuda ovaj zločin nazvao je neoprostivim.
Tyrone Luther Hadnott (38), raspoređen u vojnoj bazi "Camp Courtney",uhićen
je u ponedjeljak ujutro,no odbacuje optužbe za silovanje i tvrdi da je djevojčicu
samo na silu poljubio.
U priopćenju američke baze "Camp Butler" stoji kako će ovaj period promišljanja
dati vremena zapovjednicima i svim članovima baze da razmotre zapovijedi i
procedure koji ravnaju ponašanjem civila i vojnika u bazi na Okinawi.
Slični su se slučajevi u Japanu dešavali i prije;1995. godine su trojica američkih
vojnika silovala 12-godišnjakinju što je izazvalo val antiameričkih prosvjeda.
Prije dvije godine,civilni zaposlenik vojne baze osuđen je na devet godina zatvora
zbog silovanja dviju žena.
Japanski premijer i drugi japanski dužnosnici izrazili su ogorčenje zbog američkog
marinaca i naznačili da im je dosta zločina američke vojske.
''Ovo se neće moći oprostiti'',rekao je japanski premijer Yasuo Fukuda dan nakon
uhićenja američkog vojnika.
''Bilo je sličnih slučajeva u prošlosti,a to se ponovo dogodilo.Ovo shvaćam ozbiljno'',
rekao je premijer, a osudu je izrekao i ministar vanjskih poslova Masahiko Komura
riječima: ''Sad je dosta.''

Image Hosted by ImageShack.us

gore,ministar vanjskih poslova,Masahiko Komura

Američka vojska okupirala je otočje Okinawu po završetku Drugog svjetskog rata,
sve do povratka Japanu 1972. godine.Međutim,polovica od 40.000 američkih vojni-
ka na japanskom tlu temeljem Američko-japanskog sporazuma o sigurnosti raspo-
ređena je upravo na tom otoku.
Lokalno stanovništvo loše prihvaća prisutnost američke vojske na otoku s obzi-
rom na učestala silovanja i druge probleme koji se javljaju,pa dolazi do povreme-
nih prosvjeda lokalnog stanovništva.

Image Hosted by ImageShack.us


"Usvojili smo veliki broj rezolucija i protestirali nebrojeno puta,ali promjena nije bilo",
kazao je Chosei Taira,poslanik opozicije u skupštini Okinawe.
"Tražimo potpuno povlačenje američkih vojnika.Sve dok ne odu svi marinci,nećemo
se riješiti ovakvih incidenata", dodao je on.
Do incidenta je došlo u nezgodno vrijeme za japanske vlasti koje pokušavaju uvjeriti
grad Nago,na otoku Okinawi,da pihvati postavljanje američke zračne baze.
Japan i njegov američki saveznik su se dogovorili da izmjeste ovu bazu iz prena-
seljenog grada Ginowan,također na Okinawi,u Nago.

Image Hosted by ImageShack.us

* vijesti sakupljene do četvrtka,21. veljače 2008.
** video insert sa demonstracija

- 23:27 - komento o nokoshite kudasai (3) - Isprintaj - #

21.02.2008., četvrtak

Za - Ondekoza u slikama i tekstu,linkovi

Image Hosted by ImageShack.us


Blogovi koji su objavili slike i tekstove Za - Ondekoza koncerta:

laughing granny
SadisticoShy
vjestica sa slikama
astrobejb
(na ovom blogu možete pogledati i kratke inserte sa koncerta), Yokoso ! Irashaimase !
gustirna,prekrasan tekst o gostovanju Ondekoze u Splitu
- 19:11 - komento o nokoshite kudasai (5) - Isprintaj - #

16.02.2008., subota

...


- 03:49 - komento o nokoshite kudasai (6) - Isprintaj - #

15.02.2008., petak

Kuražna pjesma



* pjesmu je napisala majka za 12-ogodišnju kćer
koja izvodi pjesmu
- 05:56 - komento o nokoshite kudasai (2) - Isprintaj - #

14.02.2008., četvrtak

Valentinovo u Japanu


- 15:42 - komento o nokoshite kudasai (3) - Isprintaj - #

12.02.2008., utorak

Japan forum

Image Hosted by ImageShack.us


posjetite RaNto fOrumO,učlanite se i diskutirajte,predlažite,komentirajte,pitajte...
- 00:01 - komento o nokoshite kudasai (4) - Isprintaj - #

11.02.2008., ponedjeljak

Povijest Shinkansena



* linkovi

shinkansen,wikipedia
byun byun shinkansen
Japan Bullet Train
shinkansen

Flickr,shinkansen foto galerija
- 02:57 - komento o nokoshite kudasai (2) - Isprintaj - #

06.02.2008., srijeda

...slika sve govori...


- 02:56 - komento o nokoshite kudasai (7) - Isprintaj - #

05.02.2008., utorak

Za-Ondekoza u Lijepoj našoj i malo šire...

Image Hosted by ImageShack.us


jedna od najinteresantnijih bubnjarska trupa na svijetu nastupiti će,osim u
Zagrebu, i u Čakovcu,Osijeku,Rijeci u dvorani Mladosti 20. veljače, te u Splitu u
HNK Split 22. veljače.ZA - ONDEKOZA bubnjari predstavit će umijeće i posebnost
taiko (jap. veliki bubanj) bubnjanja i svoj način života i filozofiju,sažetu pod geslom
trčati,bubnjati i plesati na Zemlji.Tradicija taiko bubnjanja u Japanu seže sve do
8. stoljeća,a ZA - ONDEKOZA je tradiciju i povijest spojila s problemima modernog
društva,u smislu isticanja jedinstva duhovnosti i materije i nužnosti čovjekova
povratka prirodi s jedne,te otvorenosti prema utjecajima i pozitivnosti onoga što
povezanost svijeta danas pruža,s druge strane.
Instrumenti na kojima sviraju su tradicionalni japanski - nekoliko vrsta taiko bubnjeva
(uključujući 400 kg težak veliki bubanj,odaiko),Shakuhachi(faluta of bambusa),te
različite udaraljke i zvona.
ZA ONDEKOZA je program koji je najbrže rasprodao 3 dvorane Lisinski u posljednjih
10 godina.
Po prvi put Splićani i Riječani moći će uživati u nestvarnosti bubnjanja i filozofiji života ove
najslavnije japanske bubnjarske družine uz KODO,naravno.

Image Hosted by ImageShack.us


RIJEKA:
Cijena ulaznce iznosi 160 kn parter,150 kn tribina.Prodajna mjesta:Aquarius CD Shop,
Adriatica.net i Dallas CD Shop,te sva ostala prodajna mjesta u sistemu Ticketpro
(popis prodajnih mjesta potražite na www.ticketpro.hr )
Ulaznice za nastup "Za Ondekoza" u Rijeci možete kupiti od ponedjeljka 28.01.2008.

Image Hosted by ImageShack.us


SPLIT:
Cijena ulaznice iznos 100/180/200 kn, a ulaznice možete kupiti na blagajni HNK Split
Ulaznice uskoro u prodaji!!!

Image Hosted by ImageShack.us

gore,najava koncerta od prije tri godine,inače,Za-Ondekoza dolazi 3. put u Hrvatsku

ZA - ONDEKOZA
EUROPEAN 2008. LIVE TOUR

11.02.2008. Skopje
12.02.2008. Beograd
14.02.2008. Osijek,Jug 2
16.02.2008. Čakovec,CZK
17.02.2008. Zagreb,KD Lisinski,
18.02.2008. Zagreb,KD Lisinski,
19.02.2008. Zagreb,KD Lisinski
20.02.2008. Rijeka,D. Mladosti
21.02.2008. Zagreb,KD Lisinski
22.02.2008. Split,HNK
23.02.2008. Ljubljana,Cankarjev dom
08.03.2008. Zagreb,Velesajam

* vidi
KD LISINSKI,Program,veljača 2008.
Za-Ondekoza,wikipedia
Za -Ondekoza,službene stranice,eng.

- 03:37 - komento o nokoshite kudasai (9) - Isprintaj - #

04.02.2008., ponedjeljak

...

Iikimono gakari - "Hana wa Sakura Kimi wa Utsukushii" ili u prijevodu
Ti si predivni cvijet trešnje ili tako nekako...




* možda će nekog zanimati,spot je snimljen ispred željezničke postaje
Sakura - gicho u Yokohami

Image Hosted by ImageShack.us

gore,Sakuragicho st.

* * hvala princezi O-hime-sama na pjesmi,domo arigato gozaimashita
ponizno sagibljem glavu
- 14:08 - komento o nokoshite kudasai (4) - Isprintaj - #

<< Prethodni mjesec | Sljedeći mjesec >>

< veljača, 2008 >
P U S Č P S N
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29    

Srpanj 2022 (1)
Svibanj 2022 (4)
Siječanj 2019 (1)
Rujan 2017 (3)
Kolovoz 2017 (6)
Svibanj 2017 (1)
Travanj 2017 (1)
Ožujak 2017 (4)
Veljača 2017 (10)
Rujan 2016 (2)
Kolovoz 2016 (8)
Srpanj 2016 (4)
Lipanj 2016 (2)
Svibanj 2016 (6)
Travanj 2016 (10)
Ožujak 2016 (1)
Siječanj 2016 (1)
Kolovoz 2015 (10)
Svibanj 2015 (1)
Travanj 2015 (2)
Listopad 2014 (1)
Rujan 2014 (4)
Kolovoz 2014 (3)
Srpanj 2014 (1)
Lipanj 2014 (2)
Svibanj 2014 (1)
Travanj 2014 (3)
Siječanj 2014 (1)
Prosinac 2013 (2)
Studeni 2013 (3)
Listopad 2013 (1)
Kolovoz 2013 (1)
Srpanj 2013 (1)
Svibanj 2013 (1)
Travanj 2013 (2)
Ožujak 2013 (6)
Veljača 2013 (4)
Siječanj 2013 (1)
Prosinac 2012 (2)
Studeni 2012 (5)
Listopad 2012 (8)
Rujan 2012 (3)
Kolovoz 2012 (4)
Srpanj 2012 (4)
Lipanj 2012 (3)
Svibanj 2012 (5)
Travanj 2012 (6)
Ožujak 2012 (7)

Komentari On/Off

Opis bloga

Yokoso ! Irasshaimase : D
Dobro došli :)



Dobro došli na Japan-blog,
dnevni boravak jednog
nihonkichigai-ja !

japan i ostale điđe, baje;
99,99 % Japan; 0,1% sve ostalo;
nihonkichigai, u slobodnom prijevodu - luuuuud za japanom XD


bce797cc1bf

carstvoznakova@gmail.com



linkovi

nihonkichigai blog (početak)

japan gif

blogovi direktora nihonkichigai
i hagakure svemira


hrvatsko - japanski centar
carstvo znakova
hagakure - skriveno u lišću
nihon no rekishi tj. japanska
povijest od jučer do danas
nihonkichigai - profil blog

japan channel na you tubu

vijesti iz Japana

japan fresh news
japan today
japan times



japanske željeznice JR



HyperDia | Timetable and Route Search in Japan

Japan Railways Group, wikipedia
The Japanese Railway Society
Japan Rail Forum
forum (vlakovi,stanice,tram,
busevi...)












gore, Kumiko Yamaguchi - Yankumi, zaštitnica nihonkichigai bloga i svih blogova nihonkichigai Svemira



slogani i miljokazi

beskrajna zahvalnost svim bićima u prošlosti,
beskrajna dužnost svim bićima u sadašnjosti,
beskrajna odgovornost svim bićima u budućnosti



Kad luk se tvoj slomi
i strelica nemaš više
tad gađaj,gađaj cijelim svojim bićem

pjesma zen majstora Bukko Kokushija



Živa bića su bezbrojna - zavjetujem se da ću ih sve spasiti
Strasti su neugasive - zavjetujem se da ću ih sve ugasiti
Učenje (Dharma) je beskrajno - zavjetujem se da ću njome ovladati
Put budnosti je nenadmašan - zavjetujem se da ću ga dosegnuti

četiri zavjeta Boddhisatve



"Japanski običaji zapadnom čovjeku čine se vrlo čudnim i stranim.U prvo vrijeme čovjek bi pomislio da se nikada neće naviknuti na njih.No,kada se privikne,često ih smatra i boljim od svojih."

Otac Pedro Arrupe(1907-1991),
28.nasljednik sv.Ignacija
Loyole i vrhovni poglavar
Družbe Isusove,podrijetlom
Bask,djelovao u Japanu
27 godina(1938-1965);
objavio knjigu "Taj nevjerojatni Japan",
Zagreb,1978.




"Zanimanje za Japan na Zapadu posljednjih desetljeća je upravo simbol snage onih ljudi Zapada koji se ne boje da će izgubiti vlastitu individualnost ako upoznaju i druge vrednote pored onih koje su stvorili njihovi preci.To je zanimanje pored ostalog i jamstvo da se Istok i Zapad mogu razumjeti i da će međudjelovanjem i razmjenom onog što su stvorili i jedan i drugi postati bogatijim ne samo što se tiče materijalnih dobara nego i spiritualnih, jer i ovdje i Istok ima što pokazati Zapadu,kao što je i Zapad imao što pružiti Istoku."

prof. Vladimir Devide








Photo by Satokica,2007.,9.svibanj;
Kumagaya-shi,Saitama-ken;




japanska zastava Hinomaru ili sunčev krug

Vidi dolje
Kimigayo, japanska himna
Izvodi:Yuki Koyanagi
(na klupi Japana sjedi
Ivica Osim
protiv Trinidada & Tobaga 2006.) i
Lijepa Naša,
Nurnberg,18.lipanj,2006.



hinomaru / kimigayo


putujte s katarinom u japan

linkovi,ostali

Forum.hr

indigo djeca
wim wenders


linkovi - Japan

japan,lifestyle
( Japan Hotels & travel Guide)
web japan
japan,wikipedia,hrv.
japan,wikipedia,eng.
japan - 101
japan,quirky
japan,forum

japan,regije

nihon no joyu

Yu Aoi



wikipedia
drama wiki
asian media wiki
eiga wiki


japan,foto galerije

little frog galerija
japan photo stock
japan,foto galerija,benoa
fotografije japanskih gradova
50-ih godina

japan,foto galerija jedne amerikanke (koja je bila i u hrvatskoj)
foto galerija japana dana hellera
fotografije japanskih gradova
C & L galerija

japan 20. st.,fotografije i filmovi

gradovi japana,linkovi

tokyo (edo)
tokyo,wikipedia
tokyo essentials
tokyo photo
edo,virtual tour
tokyo,panoramske fotografije

kyoto (heian-kyo,miyako)
kyoto city web
kyoto,turizam i kultura
kyoto, japan-guide

kumagaya
kumagaya,info
kumagaya city
kumagaya,wikipedia

nihon no rekishi, japanska povijest
tri kraljevstva (Indija,Kina, Japan)
kronološki pregled japanske povijesti by nihonkichigai
samurai,arhiva
Japan,1895-1945

glazba

Scandal,ženski pop band



Scandal,wikipedia
Scandal,web stranica
Scandal,you tube

hrvatska-japan,linkovi
hrvatsko japansko društvo
haiku društvo
japansko veleposlanstvo,hrvatska,vidi i ovdje
japanski centar

nihon-kuroachia,linkovi
japan-croatia association,tokyo,eng.
japan-croatia association,
tokyo,eng.(isto društvo)

hrvatsko veleposlanstvo,japan

japanci u komšiluku
japanska ambasada u beogradu
japanska ambasada u sarajevu(samo adresa i tel.)
besno pile napada japan

nihon no kanojo

JHeat,arhiva

manganime

onemanga / Inuyasha

Japan,blogovi